Sve na jednom mjestu

banner image

subota, 24. veljače 2018.

Guacamole – najpoznatiji zeleni namaz na svijetu








Energetske vrijednosti i zdravstvene prednosti avokada nipošto nisu zanemarive. Ali zato, jednom kad probate s njim napraviti zdravi doručak, ručak, dezert, užinu i večeru, nećeš ga skidati sa shopping liste.

Sastojci:

1 zreli avokado

čehno bijelog luka

prstohvat soli i bibera

sok od limuna

maslinovo ulje

peršun

bosiljak

cherry paradajz


Priprema:

1. Cherry paradajze oprati, prepoloviti, začiniti sa soli, maslinovim uljem i nasjeckanim svježim bosiljkom.

2. Paradajze ispeći u pećnici na 180 stepeni oko 15 minuta.

3. U međuvremenu, avokado oguliti, pomiješati ga s nasjeckanim bijelim lukom i peršunom, začiniti sa soli i biberom, kašičicom maslinovog ulja i sokom polovice limuna, te izblendati.

4. Poslužiti uz prepečeni hljeb ili tost.

0 komentari:

Objavi komentar