Sve na jednom mjestu

banner image

nedjelja, 25. ožujka 2018.

Tope se u ustima: Prhki keksi s orasima i lješnicima






Puslice su savršeno prhki, neodoljivo pahuljasti slatki zalogaji koji se jednostavno i brzo prave. Kada probate jednu, ne možete stati..

Sastojci:

3-4 bjelanaca

90 g oraha

90 g lješnika

200 g šećera

prstohvat soli

1 štapić vanilije

Priprema:


U multipraktiku usitniti orahe i lješnike.
Bjelanca s prstohvatom soli umutite u snijeg, a zatim nastavljajući s miksanjem postepeno dodati šećer.
U smjesu bjelanaca i šećera dodati sjemenke vanilije, nastaviti miksati, a zatim postepeno dodati smjesu oraha i lješnika.
Kada ste dobili kompaktnu smjesu stavite je u vrećicu za ukrašavanje i pažljivo istiskujući na pleh obložen masnim papirom oblikovati puslice. Razmak između svake neka bude 2 centimetra.
Kekse sušiti dva sata u pećnici prehodno zagrijanoj na 100 stepeni. Kekse ohladiti i čuvati do pet dana. Ako im posve spriječite dotok zraka trajat će još duže.



0 komentari:

Objavi komentar