petak, 2. ožujka 2018.
Home »
» Kraljevska torta: Prvoklasni okus i brza priprema
Kraljevska torta: Prvoklasni okus i brza priprema
Obogatite vašu trpezu ovom predivnom tortom
Sastojci za kore:
1 čaša šećera (od 2 dl)
1 čaša oštrog brašna
1 čaša mekog brašna
1,5 kašičica praška za pecivo
1,5 kašičica sode bikarbone
3/4 čaše kakaa
2 jaja
1 čaša mlijeka
1/2 čaše ulja
2 kašičice aroma vanile
1/2 čaše proključale vode
50 g crne čokolade
Za 1. krem:
400 ml mlijeka
1 puding od čokolade
2 kašike šećera
2 kašike brašna
50 g bijele čokolade
50 g crne čokolade
50 g maslaca
Za 2. krem:
1 šlag krem od vanile
125 ml hladnog mlijeka
125 g bijele čokolade
125 g umućenog šlaga
Za glazuru:
125 g čokolade za kuhanje
70 g maslaca
Priprema:
1. Pomiješajte suhe sastojke za kore, pa im uz miješanje dodajte jaja, mlijeko, ulje i rastopljenu čokoladu. U to sipajte vrelu vodu, pa izlijte u podmazan i pobrašnjen kalup.
2. Pecite oko 40 minuta na 170 stepeni.
3. Ohlađenu koru presijecite na tri dijela.
4. U mlijeku skuhajte krem od pudinga, brašna i šećera, a u njega, dok je vreo, dodajte margarin i obje narendane čokolade. Miješajte dok se ne ujednači, pa ohladite.
5. Pripremite po uputstvu šlag krem od vanile sa mlijekom, pa umiješajte šlag.
6. U kalup stavite koru, premažite je čokoladnim kremom i poklopite drugom korom. Premažite je filom od vanile i poklopite trećom korom. Prelijte tortu glazurom od čokolade i stavite da se dobro ohladi.
0 komentari:
Objavi komentar