Sve na jednom mjestu

banner image

ponedjeljak, 30. travnja 2018.

Gotova za čas: Čokoladna torta bez pečenja




Sastojci:

100 g piškota,

100 g keksa s maslacem,

125 g maslaca,

450 g čokolade za kuhanje,

600 ml slatkog vrhnja,

5 kašika amaretta,


1 kašika kakaa za kolače,

1 vanilin šećer.

Priprema:

Piškote i kekse dobro smrvite valjkom za tijesto. Maslac otopite, ulijte u posudu u koju ste stavili smrvljene kekse te izmiksajte.
Kalup za tortu namastite i pobrašnite. Po njemu rasporedite smjesu te je dlanovima dobro pritisnite uz dno kalupa.
Čokoladu nožem usitnite, stavite u drugu zdjelu pa miješajući otopite na pari. Dobro umutite 600 ml slatkog vrhnja.
U šlag pažljivo umiješajte amaretto i otopljenu čokoladu. Sve dobro izmiješajte.
Tako dobivenu gustu smjesu čokolade i šlaga razmažite po podlozi pa površinu izravnajte nožem. Gotov kolač ostavite u frižider 4 sata.
Nakon hlađenja tortu izvadite iz kalupa te pospite kakaom u prahu koji ste prethodno prosijali. Po želji, ukrasite rastopljenom čokoladom.

0 komentari:

Objavi komentar