Sve na jednom mjestu

banner image

petak, 13. travnja 2018.

Tradicionalna jela: Gibanica





Sastojci:

500 g kora za pitu,

400 g mladog sira,

100 g feta sira,

150 ml kisele vode,


150 ml ulja,

5 jaja,

2 kašike milerama,

1 kašičica praška za pecivo.

Priprema:

Umutite jaja sa sirom, mileramom i praškom za pecivo.
Dodati kiselu vodu i ulje i dobro promiješajte.
Dublju tepsiju pomastiti pa staviti dvije kore pite da vire sa strane. Pospite uljem pa uzimajte jednu po jednu koru, gužvajte je i umačite u fil.
Redajte jednu pored druge dok ne potrošite kore. Ostatak fila prespite preko kora pa preklopite onima koje vise sa strana tepsije. Zadnju koru stavite na vrh i pomastite.
Pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni oko 40 minuta.

0 komentari:

Objavi komentar