petak, 13. travnja 2018.
Home »
» Tradicionalna jela: Gibanica
Tradicionalna jela: Gibanica
Sastojci:
500 g kora za pitu,
400 g mladog sira,
100 g feta sira,
150 ml kisele vode,
150 ml ulja,
5 jaja,
2 kašike milerama,
1 kašičica praška za pecivo.
Priprema:
Umutite jaja sa sirom, mileramom i praškom za pecivo.
Dodati kiselu vodu i ulje i dobro promiješajte.
Dublju tepsiju pomastiti pa staviti dvije kore pite da vire sa strane. Pospite uljem pa uzimajte jednu po jednu koru, gužvajte je i umačite u fil.
Redajte jednu pored druge dok ne potrošite kore. Ostatak fila prespite preko kora pa preklopite onima koje vise sa strana tepsije. Zadnju koru stavite na vrh i pomastite.
Pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni oko 40 minuta.
0 komentari:
Objavi komentar